در مراسم امضای تفاهم‌نامه نامه بین دستگاه قضا و بنیاد شهید مطرح شد؛

رییس بنیاد شهید: ۷۰درصد قوانین ایثارگری اجرا نمی‌شود/ معاون قوه قضاییه: آماده همکاری با جامعه ایثارگری هستیم

رئیس بنیاد شهید عمده مشکلات این نهاد را کمیسیون ماده ۱۶ و عدم اجرای قوانین اعلام کرد و گفت: تا قبل از دولت سیزدهم ۱۹درصد قوانین ایثارگری اجرایی شد که در این دو سال به ۳۰درصد رسید و همچنان ۷۰درصد از این قوانین اجرایی نمی‌شود.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام محمد مصدق معاون اول قوه قضاییه در آیین امضای تفاهم‌نامه قوه قضائیه و بنیاد شهید با به فال نیک گرفتن امضای این تفاهمنامه و گرامیداشت هفته دفاع مقدس، گفت: قطعا هفته دفاع مقدس فرصت مناسبی برای ترویج فرهنگ جهاد، ایثار و شهادت است. 

 

دشمن به دنبال تضعیف روحیه ایثارگری و شهادت است

وی با اشاره به تغییر زمان و بی‌اطلاعی جوانان از ایثارگری ایثارگران اذعان کرد: همه ما در هر ارگانی که حضور داریم باید به عنوان کارگزاران نظام هدف اصلی برپایی این نظام را که امام راحل آن را بنیان گذاری کرد، تبیین کنیم. 

معاون اول قوه قضاییه افزود: هرچه از این نظام داریم به برکت خون شهدا و ایثارگری ایثارگران است. دشمن این روزها به دنبال تضعیف روحیه ایثار و شهادت است، لذا هرچه این روحیه در جامعه ارتقا یابد می توانیم در برابر اهداف دشمن بایستیم. 

مصدق بیان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران بسیار موفق عمل کرده و ما هم مرتبا اعلام کرده ایم که هر خدمتی در رابطه با جامعه ایثارگری و مسائل قضایی و پرونده آنان وجود داشته باشد، آماده همکاری هستیم. همچنین ما آمادگی کامل داریم حتی خارج از متن تفاهمنامه هرکاری که از دستمان برآید برای خانواده شهدا انجام دهیم.

ارتباط دستگاه قضا و بنیاد شهید گسترده است

سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در سخنانی با قدردانی از همکاری همه جانبه دستگاه قضا در حوزه ایثارگران، گفت: همواره پرونده خانواده ایثارگران با وجود حجم بالا مدیریت و دنبال می شود و دستگاه قضا در تمام مراحل عنایت ویژه ای به بنیاد شهید دارد.

وی ادامه داد: تفاهمنامه موجود نیز به معنای آغاز یک راه جدید و خدماتی است که در حوزه ایثارگران انجام می شود. 

 

رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به جلسات دستگاه قضا در هفته قوه قضاییه در ارتباط با موضوعات ایثارگری اظهار کرد: این جلسات نشان دهنده توجه ویژه قوه قضاییه به موضوعات ایثارگری است.

وی افزود: ارتباط بنیاد شهید با قوه قضاییه در حوزه و سطوح بسیار مختلف و گسترده است. به طور مثال ‌بنیاد شهید در رابطه با گزارش دستگاه های اجرایی صرفا گزارش دهنده است و نهاد نظارتی در این راستا وجود ندارد.

باید از حرمت خانواده های ایثارگران مراقبت کرد

معاون رییس جمهور یکی از عمده ترین نارضایتی ها را مرتبط با کمیسیون ماده ۱۶ و اجرا نشدن کامل قوانین در دستگاه ها دانست و تاکید کرد:  باید با واکاوی مشکلات ریشه یابی شود و اشکالات اجرایی از منظر دستگاه قضایی بررسی و به مجمع تشخیص مصلحت نظام منتقل شود تا باعث توجه بیشتر به مسائل حوزه ایثارگری باشد.

قاضی زاده هاشمی گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن اینکه وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را برعهده دارد باید از حرمت خانواده های ایثارگران نیز مراقبت کند، یعنی ما  از جنبه ایجابی تلاش کنیم تا مقررات مورد نیاز ایجاد شود. در واقع نارضایتی وقتی بوجود می آید که ما حقی را ایجاد کنیم اما حق را به هزار دلیل به افراد واگذار نکنیم.

وی ابراز امیدواری کرد باهمکاری دستگاه قضا در سطوح بالاتر که ناظر به سیاست گذاری است در مجامع بالاتر هم گفتگوهایی شکل بگیرد.

تا قبل از دولت سیزدهم تنها ۱۹درصد از قوانین مربوط به ایثارگران اجرایی شده است

معاون رییس جمهور تصریح کرد: پس از حضور در بنیاد شهید و پایش عملکردها متوجه شده‌ایم تا دوسال گذشته تنها ۱۹ درصد قوانین ایثارگری اجرا شده است و ما توانستیم با تلاش فراوان آن را به ۳۰ درصد برسانیم اما مسئله مهم این است که ۷۰ درصد قوانین اجرایی نشده است. قطعا اگر در این نحوه قانون گذاری زمینه اجرا فراهم نشود منجر به نارضایتی و شکایت می شود.

قاضی زاده هاشمی گفت: امیدواریم ساحت سیاست گذاری با کمک شما سامان یابد و از باب پیشگیری نظارت ها انجام شود تا زمینه جرم از بین برود.